Hoe FOCUS zorgt voor betere prestaties en meer voldoening

Blij met je baan!
Je hebt het goed voor elkaar. Een leuke afwisselende baan, gezellige afdeling, goede arbeidsvoorwaarden, je werkdagen goed afgestemd op je privéleven. Blij mee!
Eén openstaande vacature dat wel. Er wordt hard gewerkt om die nieuwe collega te vinden. Best lastig in de huidige krapte op de arbeidsmarkt. Afgelopen maanden heb je daardoor samen met je collega’s de extra werkzaamheden op je genomen.

Weer niet gelukt…
Het teveel aan werk in dezelfde beschikbare uren maakt je moe. Het werk stapelt zich op. Je hebt het gevoel steeds te kort te schieten. Het belangrijke werk blijft liggen. De dagen vliegen voorbij met brandjes blussen. Een weinig voldaan gevoel aan het eind van de dag.
Het rapport dat je al zolang wilt schrijven, zodat jullie met de afdeling verder kunnen doorpakken met het nieuwe product….het schuift weer door naar de to-do-list van morgen. Balen! Wanneer zou het wél lukken vraag jij jezelf af?

Wat kun je zelf veranderen?
Hoe zou het zijn om op je werk te komen en bewust tijd vrij te plannen voor deze belangrijke taak? Bijvoorbeeld één uur te blokken in je planner, je collega’s te informeren dat je dat uur niet gestoord wilt worden, je telefoon op stil te zetten, je mail af te sluiten, een stille werkplek op te zoeken. Zodat jij je volledige aandacht kunt richten op deze ene belangrijke taak. Er helemaal in op kunt gaan…Probeer het eens. Ervaar maar wat één uur focus op datgene waar jij voor kiest je brengt. Grote kans dat je flink op geschoten bent, je een voldaan gevoel hebt. En je na dat uur vol energie verder kunt met al die losse spoedjes. Die lijken ook ineens veel gemakkelijker te gaan!

Jij kiest!
Jij bent zelf verantwoordelijk om te kiezen wat voor jou het beste is. Maak je de keuze om je te laten leiden door alle vragen die op je af komen via telefoon, mail, een collega aan je bureau waardoor de grotere taak blijft liggen? Dan is de kans dat je je “geleefd voelt” best groot. Of kies je ervoor om meer focus aan te brengen in je werkdag? Dan blijf je krachtig overeind en kun je dealen met de drukte om je heen. Nu hoor ik je denken, ja maar… dat kan écht niet bij mij, bij ons op de afdeling, in het bedrijf. Laat je verrassen. Misschien is jouw goede voorbeeld van hoe het ook kan, wel nét dat zetje voor je collega om het ook te gaan doen. Op naar een fitte, vitale afdeling!

Hoe focus aanbrengen?
Vind je het lastig om focus aan te brengen, in werk of in privé, dan help ik je graag. Samen nemen we jouw situatie onder de loep. Heel praktisch en laagdrempelig, zodat je er in de dagelijkse drukte meteen iets mee kunt. Je mag mij bellen voor een gratis en vrijblijvende kennismaking op
(06) 205 46 554 Gewoon Nicole. www.gewoonnicole.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.