Je leven is te kort om álles te kiezen, dus kies dát wat jou gelukkig maakt!

Soms heb je dat geluksgevoel. Het gevoel dat alles klopt. Dat je het leven leeft dat bij jou past.

Het is maandagochtend. Met een kopje koffie in de zon blik ik terug op mijn week.

Ik sta stil bij de vraag waar mijn geluksgevoel vandaan komt.

Ik word bevestigd in dat wat ik al een tijdje weet….

Dít is wat er gebeurt als je trouw bent aan je persoonlijke waarden. Als je onderzoekt bij jezelf wat het meest belangrijke is in jouw leven. Je deze waarden top-5 als een kompas in je hand hebt, bij alle keuzemomenten waar je voor komt te staan. Je dus steeds bewuster keuzes maakt, die kloppen met wat jij voelt van binnen. Jouw verlangens, jouw behoeftes. Door deze te volgen past je leven steeds meer als een warme jas om je heen.

Herken je dat geluksgevoel? Of ben je benieuwd hoe je dat ook kunt ervaren? Neem hieronder dan een kijkje in mijn week en zie hoe mijn persoonlijke waarden “VRIJHEID, CREATIVITEIT, VERBINDING, ONTSPANNING & STRUCTUUR” als een rode draad zijn verweven in mijn dagelijkse leven.  

B&B De Ruige weide
10 jaar geleden begint ons avontuur in de polder van Oudewater…B&B De Ruige Weide is een feit. Zelf de boel opknappen, kleuren bedenken, van iets ouds iets nieuws maken, inrichten…op geheel eigen wijze creëerden wij onze “perfect imperfection”!

Afgelopen week waren beide kamers volgeboekt met gasten uit binnen- en buitenland die genieten van de kamers, het streekontbijt, de diverse zitjes op het erf, het groen en de persoonlijke sfeer. Voor mij betekent een volle bezetting: dagelijks ontbijtjes maken, poetsen, administratie, vaasjes vullen met bloemetjes uit de tuin, sociale media, inkopen doen, telefoontjes, gastvrouw zijn, grasjes uit het grind, een manusje van alles, lekker organiseren.

Trouwen in de polder
Kort daarna komen er vaak bruidsparen mee met cateraar “Lange Tafels in het Gras” uit Woerden. Voor de show komt er een BABS mee en geeft een stel nogmaals het JA-woord, nu in het bijzijn van vrienden en familie. Het idee om officieel trouwlocatie van Oudewater te worden is geboren.

Inmiddels al heel wat verliefde stellen mogen ontvangen. Soms faciliteer ik alleen de locatie met de hooiberg, wagenschuur, kas, terrasje onder de fruitbomen, proostplek bij de vijver en alles daartussen. Afgelopen vrijdag mocht ik alle drankjes verzorgen en waren het bruidspaar, ouders en broer van de bruid en ceremoniemeester de nacht ervoor en erna in de B&B. Samen met hen toeleven naar dé dag!

Voor mij betekent dat: om 6 uur het ontbijt voorbereiden, koffie/theebuffet en barretje inrichten, tafels afnemen, vegen, vaasjes met bloemetje op tafel, welkomsbord schrijven, veel stappen maken, antwoord op vele vragen, foodtruck ontvangen, een praatje met de gasten en om 23 uur de gasten uitzwaaien en opruimen. Daarna moe en voldaan een drankje en mijn bed in, want morgen mag ik het ontbijt serveren en kamers op orde maken voor nieuwe gasten. Na vele persoonlijke bedankjes en complimenten, neem ik afscheid. Wat een fijne sfeer.

Foto-shoot bruidspaar
Vrijdag een onverwacht berichtje tussendoor. Of een bruidspaar morgen hier hun foto-shoot kan doen, omdat de weersvoorspellingen zo slecht zijn. Tijd gecheckt, even bedenktijd gevraagd en kijken of het voor mij past. “Ja, is goed!” En zo reed zaterdag om 12 uur, tussen de bedrijven door, een prachtig aangekleed volkswagenbusje het erf op. Fotograaf en videograaf rond leiden langs alle mogelijkheden en een uur later vertrekt een tevreden bruidspaar.  Inmiddels zijn ook mijn nieuwe B&B gasten gearriveerd. De bedrijvigheid, het persoonlijke contact…ik ben in mijn element.

Nieuwe samenwerking
Op woensdag heb ik een afspraak met Ilona van FIT Oudewater. We gaan op een bijzondere wijze samenwerken onder de naam Gewoon FIT & Vitaal. Samen geloven we erin dat medewerkers die fysiek én mentaal FIT zijn beter functioneren op het werk en meer werkgeluk ervaren. We zien allebei cliënten als ze al over hun grens heen zijn gegaan en delen de ambitie om preventief bij bedrijven aan de slag te gaan. Hun medewerkers bewust te maken van werkhouding en hoe zij zélf kunnen werken aan hun fysieke en mentale gezondheid.

We maken deze middag diverse posts voor sociale media om ons voor te stellen. We leggen de laatste hand aan onze workshop “Voel je FIT, werk lekker” die wij in de week van de vitaliteit organiseren. Die week heb ik de B&B op “vol” gezet, zodat ik hier al mijn tijd en aandacht aan kan geven. Mooi om te merken hoe je elkaar kunt versterken!

Mijzelf blijven ontwikkelen
Op dinsdag plan ik een ochtend in om aan de slag te gaan met de online DISC-training, een voorbereiding op de LIVE-training/certificering in oktober. Deze tool kan ik gaan inzetten tijdens mijn coachsessies om talenten en drijfveren boven tafel te krijgen. Ik ben geboeid!

Sportieve uitdaging
Op zondag doe ik mee met de 10 kilometer Goudse Singelloop. Mijn benen voelen nog wat moe en zwaar van het vele staan en lopen op vrijdag en zaterdag, dus ik besluit dat ik gewoon lekker een uurtje ga hardlopen zonder verwachtingen. En natuurlijk probeer ik hierbij mijn MIndful Run ervaring in te zetten: volledige neusademhaling, focus in het moment, aandacht voor basishouding en techniek…over de finish mét ENERGIE! Trots dat mijn 50-jarige lijf het toch maar weer doet. Genoten van de high-fives met kinderen langs de route, de muziek en aanmoedigingen. En een bekende loper die er even doorheen zat, aangemoedigd de dribbel weer in te zetten met focus op haar ademhaling. Na afloop een bedankje dat zij het parcours lekker heeft uitgelopen na mijn aanmoediging. Mooi toch?!

Aandacht voor vrienden en familie
Naast alle genoemde activiteiten, zorg ik dat ik voldoende rust en ruimte neem voor mijn gezin. Om samen te eten, kinderen uit te zwaaien naar een kamp/reis, op weg te helpen met huiswerk, of er op andere momenten simpelweg voor elkaar te zijn. Ook voor mijn koffie met vriendinnen, afspreken met vrienden en familie, maak ik wekelijks bewust tijd vrij.

Alles plan ik nauwkeurig in mijn structuur junkieplanner, zodat ik er ondanks een drukke agenda écht kan zijn op élk moment. Ik kan mijn volledige aandacht geven en erop vertrouwen dat de rest later komt…dat geeft rust, ontspanning en meer verbinding met de mensen om mij heen!

Kleine stapjes in de goede richting
Natuurlijk heb ik afgelopen jaren ook tegenslag gekend. Die horen bij het leven. Onzekerheid over gezondheid of extra zorg voor de kinderen. Ook maak ik soms keuzes die achteraf toch niet helemaal goed voelen. Bijvoorbeeld in één seizoen 14 bruidsparen ontvangen met mogelijkheid tot middennacht te blijven. Op zo’n moment ervaren dat de situatie niet kloppend is voor jou. De regie nemen om bij te sturen, een nieuwe keuze maken, je concept aan te passen… het maakt je krachtig en energiek. Ik geloof erin dat je met kleine stapjes, met je persoonlijke kompas in de hand, steeds meer het leven zult leven dat bij jou past. Volhoud ook bij tegenslag. Vertrouwen houd dat alleen jij kunt bepalen wat goed voelt. Dat het steeds minder uit maakt wat een ander ervan vindt, omdat het simpelweg jouw kloppende weg is…. Het leven is te kort is om àlles te kunnen kiezen, dus waarom zou je niet alleen dát kiezen waar jij gelukkig van wordt? Jouw leven!

Op zoek naar jouw geluksgevoel
Wil jij onderzoeken hoe jouw persoonlijke kompas eruit ziet? Zodat je nóg beter weet welke keuzes je wilt maken? En je het leven kunt leven dat het beste bij jou past? Of heb je de richting in je leven al wel duidelijk voor ogen, maar wil je meer rust vinden in de uitvoering?  Ik help je graag. Soms zijn een paar sessies voldoende om zelf mee verder te kunnen gaan. Lukt dat financieel niet voor jou, zijn er wellicht mogelijkheden via je werkgever. Dienst-wederdienst houd ik ook van! Bel gerust voor een vrijblijvende kennismaking op (06) 205 46 554 of mail naar info@gewoonnicole.nl.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.