Het leven wordt je één keer aangeboden… hoe kun jij er iets prachtigs van maken?

Gelukkig. Helemaal in je element. Echt jezelf zijn.
Dat klinkt fijn, toch? Maar wat heb je daarvoor nodig?
Dat is voor iedereen anders. Ik ben ik en jij bent jij.
We vinden andere dingen belangrijk.

Mijn “ingrediënten” om mijn mooiste leven te leven
Voor mij is het belangrijk om verbinding te voelen met mijzelf en de mensen om mij heen. Ik haal hier kracht uit. Het geeft mij energie. Ook voel ik graag de vrijheid om zelf te bepalen welke stappen ik zet. Ik bepaal mijn eigen agenda. Creativiteit zet ik graag in door “van niets iets te maken”. Bijvoorbeeld een oud afgedankt kastje nieuw leven in te blazen. Verse houtsnippers uit te rijden tot mooie nieuwe paden. Ik zorg graag voor structuur in mijn leven of het leven van mijn coachees. Het gaat als vanzelf dat ik nieuwe, chaotische situaties behapbaar en overzichtelijk maak. Tenslotte zorg ik ervoor dat ik voldoende tijd inplan voor mijzelf en mijn gezin, beweeg, rustmomenten pak en aandacht heb voor het moment van nu. Dat maakt dat ik ontspanning vind. Dit is mijn top-5 persoonlijke waarden! Heel prettig om te weten, omdat het mij houvast geeft bij de keuzes die ik maak. Hele bewuste keuzes dus. Keuzes die kloppen met wat ik voel van binnen. Mijn persoonlijke kompas.

Ik ben mijzelf
Met dit kompas in de hand ben ik gekomen tot waar ik nu sta:
Een zelfstandige vrouw die krachtig aan het roer staat van haar leven.
Als gastvrouw in B&B De Ruige weide, waar ik heerlijk “los” kan met inrichting, ontbijtjes, het gezellig maken. Een bruidspaar kan faciliteren bij hun bijzondere dag.
Als leefstijl- en vitaliteitscoach luisteren, doorvragen, de ander tot inzichten laten komen. Puzzelstukjes op zijn plek zien vallen.
Als Mindful Run instructeur die deelnemers in beweging zet om meer vanuit hun gevoel te leven en te luisteren naar hun lichaam.
Maar ook als ik op mijn hurken de grasjes uit het grind trek. Of als ik met de kwast in mijn hand de slaapkamer van mijn zoon een nieuwe look geef. Gewoon als Nicole.
Al die verschillende activiteiten maken dat ik helemaal mijzelf ben. Heerlijk gepland in mijn structuurJunkie planner. Want hey, dat geeft míj nu eenmaal rust. Het maakt dat ik alle dingen met volle aandacht doe. Meer geniet van het moment van NU. Meer voldoening ervaar.

Stap voor stap
Heb ik dit allemaal van gisteren op vandaag gerealiseerd? Zeker niet. Het begon 10 jaar geleden met het openen van de B&B en wonen op De Ruige weide. Iets nieuws eigen maken. In de afgelopen jaren heb ik van alles opgezet, concepten aangepast, bijgeschaafd en nieuwe dingen geleerd. Steeds als iets passend voelt dan blijf ik het zo doen. Probeer ik dat te verbeteren. En als een situatie niet passend meer voelt, dan stuur ik bij. Zodat deze wél weer helemaal past bij mijn persoonlijke waarden. En dat voelt goed! Het maakt mij een gelukkig mens.

Jouw persoonlijke kompas
Sta jij weleens stil bij de vraag, wat jij nodig hebt om gelukkig te zijn? Mooi! Je hebt je kompas in handen. En gebruik je het kompas ook bij het maken van keuzes? Veel mensen vinden dát een stuk lastiger. Zij houden er geen rekening mee. Hebben een baan die ver afstaat van hun persoonlijke waarden. Doen mee aan activiteiten waar ze geen energie van krijgen. Houden een leven in stand waar zij niet écht zichzelf zijn. Hartstikke zonde als je het mij vraagt! Je krijgt tenslotte maar één leven aangeboden. Waarom zou je in dat leven een groot gedeelte van je tijd en energie aan zaken besteden die niet passen bij jou? Je bent nog wel de hoofdpersoon! Hier wakkert mijn vuurtje aan. Ik sta te popelen om samen met jou te ontdekken hoe jij een leven kunt leiden waarin je zo dicht mogelijk bij jezelf blijft. Een nóg gelukkiger mens bent.

Tegenslag en nu?
Natuurlijk is het leven niet alleen maar leuk. Ook ik heb mindere dagen. Dagen dat het even niet lukt. Dat ik mij chagrijnig voel. Dat ik van slag ben door ziekte van iemand die dichtbij mij staat. Of dat ik mij zorgen maak over de kinderen. Een taak moet afmaken die vooral veel energie kost. Tegenvallende resultaten. Ook dát hoort allemaal bij het leven, hoe lastig of verdrietig ook.

Op zo’n dag helpt het om mijn gevoel op te merken, toe te laten en het niet te veroordelen. Ik mág gewoon even boos, verdrietig of bang zijn. Weinig energie voelen in mijn lijf. Dit is wat er nu toch al is. Daarna bedenk ik wat goed is voor mij. Wat de situatie nu nodig heeft om mij weer beter te voelen. Dan denk ik aan mijn kompas. Aan de dingen die voor mij belangrijk zijn. Ik ga bijvoorbeeld een rondje hardlopen, omdat ik weet dat het mij een ontspannen gevoel geeft. Of ik ga creatief aan de slag met krijt en een schoolbord. Het helpt mij om ondanks de tegenslag koers te houden.

Wil jij ook ontdekken hoe jij jouw mooiste leven kan leven?
Ik heb praktische en laagdrempelige oefeningen die we samen kunnen doen. Een paar coach-sessies kunnen je al voordeel opleveren in je dagelijkse praktijk. Ik help jou om weer bewuste keuzes te maken die kloppen met wat jij voelt van binnen. Zodat je (weer) meer plezier ervaart in jouw leven! Een leven waarin jíj de richting bepaalt.

Je kunt mij bellen op (06) 205 46 554…dan pakken we de agenda erbij. Gaan we het gewoon DOEN!! Leuk, ik heb er zin in! Gewoon Nicole. Wil je eerst meer lezen over mij en mijn aanpak, kijk dan eens op www.gewoonnicole.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.