Vecht of accepteer jij?

Weleens van Chinese Wrestling gehoord? Tijdens mijn opleiding heb ik deze mooie oefening gedaan. In tweetallen stonden we met onze handen tegen elkaar aan in een soort poortje. De opdracht: breng elkaar uit balans. 

De eerste poging van iedereen bestond uit “vechten”. Het bleek nog knap lastig om elkaar omver te duwen en te trekken! Tot er iemand iets anders probeerde…zij liet de ander onverwachts los en dát werkte veel beter!

Ook in het dagelijkse leven zijn wij geneigd om de strijd aan te gaan. Vaak tegen iets of iemand waar we geen invloed op hebben. Zoals een reorganisatie op je werk of je kind die elke dag met tegenzin naar school gaat.

Als je blijft schoppen raak je onnodig veel energie kwijt. Dat put je uit, je kunt helemaal opgebrand raken. De situatie accepteren zoals die is, is moeilijk. Maar zo kun je wel je energie steken in zaken waar je wél invloed op hebt. Vaak voel je je dan een stuk lichter en krachtiger. 

Probeer het eens! Ik ben blij verrast wat ‘mijn loslaten’ mij brengt. Ik maak mij minder druk en merk aan mijn omgeving dat ze meer van mij overnemen. Dat ik verantwoordelijkheden los kan laten. En dát geeft meer ruimte voor mezelf.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.